Al decennia lang speelt er in de gaming wereld de volgende discussie: spant de gameconsole nou de troon of is het toch de pc waar je beter op kunt gamen? Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. De een speelt liever via de pc en de ander liever via een gameconsole zoals de Playstation of een Xbox. Als het ligt aan de kwaliteit van het gamen is er weinig verschil tussen de twee apparaten. Er zijn verschillende voor- en nadelen te benoemen voor zowel de pc als de gameconsole. Ben je van plan om binnenkort een pc of gameconsole aan te schaffen? Lees dan snel verder om deze voor- en nadelen te weten te komen om zo een goede keuze te maken.

De prijs

Het meest genoemde argument in deze discussie is de prijs. Jarenlang was de pc namelijk een stuk duurder dan een gameconsole en daarom werd de pc als een meer ongunstige keuze gezien. Tegenwoordig kan je al een game pc kopen voor 349 euro, dus dit prijsverschil is een stuk minder groot geworden. Natuurlijk zijn er ook game pc’s met een prijs van 1000 euro, maar dit grote verschil zit ‘m in de processoren en andere computeronderdelen. Een gameconsole koop je vanaf 250 euro.

Games

De gemiddelde prijs van een pc-game is in de laatste jaren enorm gedaald. Daarnaast kun je online ook een hoop gratis games vinden en worden wat oudere spellen met hoge kortingen beschikbaar gesteld op het internet. Wees dus verstandig en koop niet meteen het allernieuwste spel wat net is uitgekomen, maar wacht een paar maanden totdat dit spel in de uitverkoop te vinden is. Games voor de Playstation of Xbox zijn vaak een stuk duurder en worden minder snel in de uitverkoop meegenomen, aangezien deze consoles een stuk populairder zijn dan de game pc. 

Duurzaamheid

Een pc gaat over het algemeen een stuk langer mee dan een gameconsole. Dit omdat gameconsoles zich steeds blijven vernieuwen en de games zich hier dus automatisch ook aan gaan aanpassen. Om de zoveel jaar komt er weer een nieuwe gameconsole op de markt, en verouderen de vorige generaties. Een pc kun je gemakkelijk upgraden waardoor je altijd de nieuwste games kunt blijven downloaden. Daarnaast kun je je pc ook nog gebruiken voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld voor werk of school. Een gameconsole is niet zo veelzijdig en daarom een stukje minder duurzaam dan de pc. 

Categorieën: Blog

Geef een reactie