Het is al vaak gebleken dat een echtscheiding mediator problemen tussen een echtpaar dat uit elkaar gaat kan oplossen. Een scheiding is natuurlijk erg vervelend. Wanneer je definitief hebt besloten om uit elkaar te gaan, dan wil je dit het liefst zo snel mogelijk rond hebben. Een echtscheiding kost namelijk vaak veel tijd. En je wilt graag zo snel mogelijk verder met je leven.

Problemen oplossen met een echtscheiding mediator

Wanneer jij en je partner gaat scheiden, dan zijn er waarschijnlijk problemen tussen jullie. En in veel gevallen zal een scheiding die problemen niet direct oplossen. Er komen vaak nog heel wat conflicten bij. Dat kan gaan over het verdelen van bezittingen, of wie de het ouderschap over de kinderen krijgt. Dit zijn stressvolle situaties. En die kunnen eigenlijk alleen opgelost worden wanneer beide partijen bereid zijn om nader tot elkaar te komen. Een zaak in de rechtbank werkt dan eigenlijk altijd averechts. De partijen gaan dan alleen maar lijnrecht over elkaar staan en gaan beschuldigingen over en weer gooien. Elkaars wensen en eisen worden dan absoluut niet meer serieus genomen. Dat komt omdat een rechtszaak in principe een vijandige opzet heeft waarbij twee partijen het tegen elkaar opnemen. Die hebben beide het gevoel dat er een winnaar en een verliezer zal zijn. Met mediation is het juist de bedoeling dat de echtscheiding naar tevredenheid van beide partijen verloopt.
Echtscheiding mediator

Samen op zoek naar een oplossing

Voor kinderen is een echtscheiding van hun ouders ook zeer stressvol. Helemaal wanneer zij al ruziënd uit elkaar gaan. Met goede mediation worden er geen beschuldigingen over en weer op elkaar afgevuurd. Dat is uiteraard beter voor het kind. Bovendien krijgen kinderen ook de kans om te zeggen wat ze voelen of denken. Mediation vindt altijd op een veilige manier plaats. Hierdoor is de kans veel kleiner dat kinderen in het spervuur van hun ouders terecht komen.

Oplossingsgericht en vakkundig conflicten uitpraten

Wanneer mensen met elkaar praten, dan blijkt vaak dat ze nader tot elkaar kunnen komen. Met een mediator erbij wordt dat allemaal een stukje makkelijker. Het is goed dat een onafhankelijke partij bemiddeld. En dankzij professionele training weet een mediator de juiste dingen te zeggen. Hierdoor kan een echtscheiding vooruit bewegen zodat iedereen weer verder kan met zijn of haar leven.

Categorieën: Blog

Geef een reactie