Oké, oké, ik geef het toe. Misschien is de week waarin Nederland al zijn zomer temperatuurrecords heeft verbroken niet de ideale tijd voor deze blog – maar echte koukleumen weten dat zelfs een hete zomer je niet tegen houdt. Het koele avondbriesje waar iedereen oh zo van geniet na een hete dag of een koude douche om jezelf te verfrissen na zo’n warme dag – voor velen een welkome verkoeling, maar voor anderen gewoon weer simpelweg koud. Doe jij elke zomeravond toch weer je vestje aan? Neem je altijd je jas mee ook al is het buiten veertig graden want ‘je weet het maar nooit’? Of zijn dit dingen die je in je kinderen herkent, maar waar je niks mee aankan omdat je het gevoel zelf niet kent? Dan is deze blog voor jou!

Warm blijven binnenshuis

Laten we beginnen met het thuis, binnen, koud hebben. Het liefst zet je altijd de kachel lekker hoog aan of zet je de ramen wagenwijd open als het buiten warm is en de zon er fel op schijnt. Maar omdat de meesten toch enige vorm van een huisgenoot hebben die die hitte, in ieder geval in deze tijd van het jaar, niet overleeft, is dat wellicht niet de beste optie. Onze beste tip: draag lekkere warme sokken. Als je voeten warm zijn, ben jij ook warm! Ook een lekker warm kopje thee of kommetje soep is ideaal om je van binnenuit te verwarmen. Zo heeft jouw huisgenoot, familielid, vriend(in) of partner nergens last van en blijf jij lekker warm!

Voor ’s avonds is een elektrische deken de perfecte uitkomst voor iedere koukleum. Hier zijn twee vormen van: elektrische onderdekens en elektrische bovendekens. Een verwarmd laken dus, of een verwarmd dekbed. Allebei samen misschien wat te intens, dus wat voor jou geschikter is hangt af van waar en waardoor jij het het snelst koud is – én natuurlijk of je je bed met iemand moet delen, want als dat het geval is is een bovendeken makkelijker om aan één kant te houden!

Warm blijven buitenshuis

En buiten dan, als je elektrische deken thuis op je ligt te wachten? Onze tip: kleed je in laagjes! Niet zodat je iets uit kunt trekken, want warm zul jij het waarschijnlijk nooit krijgen – maar omdat je dan meerdere lagen aan warmte opbouwt in plaats van alleen tussen jouw lichaam en één trui. Zo warm je sneller op van binnen! En als je nou echt vergaat van de kou kun je altijd ergens een kopje thee halen. Juist met de warmere temperaturen zijn warme dranken ontzettend goed voor je!

Categorieën: Blog

Geef een reactie