Hoeveel kan ik lenen?

0
92

Veel mensen vragen zich het volgende wel eens af: Hoeveel kan ik lenen? Er komt hoogstwaarschijnlijk een punt in je leven waarop je geld nodig hebt om een grote aankoop te kunnen doen. In veel gevallen is dit het kopen van een huis. Met name starters hebben op dit moment moeite om aan een huis te komen. De huidige situatie van het overbieden maakt het allemaal niet makkelijker. Ook als je wat geld nodig hebt om een bedrijf op te starten, kan het handig zijn om wat geld te lenen. Maar hoeveel kan ik lenen? Om dat te bepalen, is het nodig om van tevoren op de hoogte te zijn van een aantal zaken. Ten eerste wordt de hoogte van je lening bepaald door je burgerlijke staat. Alleenstaande mensen krijgen een ander bedrag te lenen dan stellen die getrouwd zijn of samenwonen. 

Bepalen hoeveel je kan lenen

Andere zaken die bepalen hoeveel geld je kan lenen, is bijvoorbeeld de aanwezigheid van inwonende kinderen. Inwonende kinderen kosten veel geld, vandaar dat je in dit geval vaak een andere lening kan krijgen. Daarnaast is je woonsituatie ook erg van belang bij de beantwoording van de vraag: Hoeveel kan ik lenen? Woon je namelijk in een koophuis of een huurhuis? Verder is het ook van belang om je netto-inkomen per maand te controleren. Pak je contract erbij en kijk hoeveel geld jij maandelijks op je rekening ontvangt. Houd er rekening mee dat het om nettoloon gaat, en niet het brutoloon. Ook het hebben van een vast of tijdelijk dienstverband speelt een rol bij het lenen van geld. Als allerlaatste zijn je netto maandlasten van belang. Gezinnen met kinderen zullen grotere lasten hebben dan gezinnen zonder kinderen. Heb je alles gecheckt? Dan kan je een lening aanvragen

Een lening aanvragen

Als je alle bovenstaande informatie hebt ingevuld, kan je een lening aanvragen. Je kan van tevoren zelf berekenen hoeveel geld je maximaal mag lenen. Over dit bedrag kan je niet heen gaan. Je kan er wel altijd voor kiezen om minder dan het maximale bedrag te lenen. Al het geld dat je leent, moet je namelijk terugbetalen. Vaak moet het geld van een lening aanvragen ook nog eens terugbetaalt worden met rente. Dat betekent dat je meer terugbetaalt dan je leent. Hoe langer het duurt voor je het geld weer terugbetaalt, hoe hoger de rente vaak is. Check dus voor je een lening gat aanvragen hoe hoog de rente precies is en of jij in staat bent om dat bedrag terug te betalen. Dan pas kan het lenen van het geld gaan beginnen!