Wanneer je met je kinderen op vakantie gaat, dan is het zaak dat je ruim op tijd begint met het plannen van de komende zomervakantie. Je wilt immers dat je kinderen (en jij) het naar het zin hebben op vakantie. Ben je te laat met reserveren? Dan kan het zomaar zijn dat je de hele vakantie bezig bent om je kinderen te vermaken. Een vakantie Spanje of Frankrijk is pas echt ontspannen voor ouder(s) en kind(eren) als er voldoende te doen is op de plaats van bestemming. En je weet het: als je kinderen eenmaal in aanraking zijn geweest met een (goed) animatieteam, dan willen zij (en jij) nooit meer iets anders.
Vakantie Spanje

Kamperen bij de boer

Vroeger, toen ik als kind nog met mijn ouders en broertje op vakantie ging, gingen wij met enige regelmaat kamperen bij de boer. Dat was toen alleen nog in Nederland, maar je kunt inmiddels in veel meer landen kamperen bij de boer. Het kamperen bij de boer staat garant voor een unieke vakantie. Geen animatieteam te zien, maar wel veel koeien, kippen, mais of tarwe. Dat klinkt helemaal niet zo leuk. Toch hebben mijn broer en ik daar de meest fantastische vakanties beleefd.

Met het vliegtuig op vakantie

Dat is voor je kinderen alvast een hele belevenis. En waarschijnlijk voor jou ook. Thuis, tijdens de voorbereidingen, heb je dan wel wat extra dingen om rekening mee te houden. Je kunt niet klakkeloos alles in je koffer kieperen. Het gewicht van de koffer is nog steeds best een dingetje op luchthavens en in vliegtuigen. Ook in het meenemen van handbagage moet je je van te voren even flink verdiepen. Niet alle koffertjes en niet alle tassen mogen mee als handbagage. En het kan flink in de papieren lopen wanneer je te zware of te grote spullen mee wilt nemen.

Lekker genieten met elkaar

Want daar draait het uiteindelijk om. Of je nu naar het zonnige zuiden van Nederland of van Europa trekt, dat maakt feitelijk maar weinig uit. Als je maar kunt genieten tijdens je welverdiende vakantie. Neem (dus) wat cadeautjes mee voor de kinderen. Stop hier spelletjes in die ze op regenachtige dagen in jullie huisje of in de tent kunnen doen. Laat je kinderen ook vooral mee doen met alle animatie die wordt aangeboden. Dat is leuk voor hen, maar ook zeker voor jou. Zo kom jij ook nog eens aan je (luister) boek toe.

Categorie├źn: Blog

Geef een reactie