Hier komen de vikings!

0
493

Mocht u zin hebben om te reizen en tegelijkertijd niet Europa uit te gaan? Zoek dan niet verder dan Ijsland. Dit historisch rijke land heeft een historie waar je u tegen zegt en daarbij is het ook nog eens snel bereikbaar met het vliegtuig. Veel mensen zoeken als ze op reis willen naar een warme plek op het strand, zeker als ze met de kids ergens naartoe gaan. Maar hier hebben kinderen het zelden naar hun zin. Je kan veel beter naar machtige natuur landschappen toe gaan zoals de vikings! Kinderen raken snel onder de indruk van imposante natuur landschappen. Het leert ze voor onze wereld te zorgen en daarbovenop geeft het u de kans om zelf ook een beetje tot rust te komen. In deze blog wil ik graag een korte reeks tips geven over hoe u gemakkelijk kan reizen in Ijsland. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de hoofdstad, maar ook naar het ruwe landschap.

Reykjavik

De ijslandse hoofdstad Reykjavik is een machtig beeld aan de zuidwestkust van het eiland. De stad kent talloze kleurrijke houten façades en enkele hoogbouw gebouwen. De stad zelf rust op een berg. Op de top is het mooiste gebouw van de stad te vinden. Mocht u de stad bezoeken dan is het ook belangrijk dat u deze bezoekt. We hebben het hier natuurlijk over Hallgrímskirkja. Hoewel de naam lastig uit te spreken is voor mensen die niet uit Ijsland komen, is de schoonheid van het gebouw voor iedereen vanzelfsprekend. Het gebouw is 75 meter hoog en lijkt exponentieel omhoog te bewegen door de spiegelende zijkanten stenen die trapsgewijs omhoog bewegen. Maar een stedentrip Reykjavik is natuurlijk niet alles. Laten we nu focussen op de natuur.

Het rauwe land

De stad is mooi, maar dan hebben we het nog niet eens over het lang gehad. Uw kinderen zullen waarschijnlijk niet al te erg geïnteresseerd zijn in de kerk, hoe mooi deze ook is. Daarom raden wij aan een auto te huren en met de kids op reis te gaan de natuur in. De schaal van het land is ontzagwekkend. De bergen, watervallen, vulkanen en gletsjers zijn zo enorm dat je niet alles in een dag kan meepakken. Toch heeft deze schrijver van de blog dat wel met zijn familie gedaan. Het machtige beeld van de watervallen zal uw kinderen stil maken. Mocht u meer dan een dag in Ijsland zijn dan kan ik u adviseren ook gebruik te maken van de vulkanische baden. Deze zijn verwarmd door geothermie en zijn zowel te vinden in de natuur als in een waterpark. Dit park heet The Blue Lagoon, en het is de prijs dubbel en dwars waard. Waar anders gaat u zo’n groot thermisch bad vinden?