Partytent voor een kinderfeest?

0
622

Laatst was het weer verjaardag tijd. Naast cadeaus betekent dat ook dat er partijtje moet komen. Met dit weer leek een prima activiteit een zwembadje achter. Er is daar echter wel een gevaar bij. In de zon kunnen ze namelijk al snel verbranden, zeker als ze nog nat zijn van het zwembad. Je kan natuurlijk in de weer met een waterafstotende zonnebrand, maar dat gaat maar zo lang mee. Bovendien zullen ze de helft al kwijtraken aan het ravotten. Ik heb daarom maar een party tent gehaald met wat speel spullen om ze in de schaduw te lokken. Die doerakken hebben vaak pas te laat namelijk door wanneer ze te lang in de zon gezeten hebben.

Taart

Het belangrijkste onderdeel wat je als ouder natuurlijk moet verzorgen op het partijtje is de taart. Gelukkig is er recent een nieuwe banketbakker in het dorp gekomen met een wel hee bijzondere optie. Je kan daar namelijk een foto op de taart laten printen. Als een soort van 3d printer meet eetbare kleurstoffen gaat deze zo over het oppervlak fondant heen om zo jouw foto naar keuze in vol ornaat te presenteren. Hij is een grote fan van ridders, en we hadden dus een foto genomen van wanneer hij zich had verkleed als ridder. Daarnaast hadden we zelf ook onze kostuums gekozen. Ik was als jonkvrouw, mijn man als koopman. Daarnaast hadden we ook voor alle jongens wat gekozen.

Kostuums

Om iedereen in de ridder sfeer te krijgen hadden we voor alle jongens een tabbaard en een schuimen waard ingeslagen. Bij de entree werden ze dan ook snel geridderd en kregen ze de tijd om te ravotten. We hadden een aantal spellen opgezet waar het oogmerk vooral was om ze van hot naar her te laten rennen. Na enige tijd konden ze dan overschakelen naar hun zwemkleren om af te koelen. Het was allemaal een daverend succes. De presentjes waren uiterst attent, hij vond de taart prachtig en ze hebben wel zeker twee uur zonder onderbreking spelletjes gespeeld. Na enige vermoeiing en een sapje was iedereen wel toe aan het zwembad. Daar putte ze zich uit de laatste reserves. Rond een uur of 3 lag iedereen uitgeput in het bad te dobberen. Het enige wat ik over het hoofd had gezien dat de schuimen zwaarden het water niet zo goed kon verdragen. De tabbaarden waren een hit, de zompige schuimzwaarden wat minder. Maar al met al een geslaagde operatie.