Tips voor campings in Italië

0
620

Aankomende zomer willen wij graag met het gezin naar Italië om hier drie weken op twee verschillende campings te verblijven. De zoektocht naar de locaties duurde niet lang en komt uit op twee schitterende locaties in Italië. Deze tips willen wij graag met andere delen. Onze reis begon namelijk met een zoektocht naar een leuke omgeving in Italië. Al snel kwamen we uit bij Toscane. We houden allemaal heel erg van het bezoeken van mooie steden. Veel campings Toscane liggen namelijk in de natuur maar hebben veel eeuwenoude steden in de buurt. Zo zijn wij nog nooit in Florence geweest, dit is wel al jaren een wens van ons om te bezoeken. Dus een camping in Toscane is een perfecte uitvalbasis om Florence, Pisa en Lucca te bezoeken. Ook hadden we gelezen dat er veel mooie natuur is, zoals uitgestrekte velden en heuvels vol pijnbomen en cipressen. Mijn man houdt ervan om hierlangs te wandelen. Dus dit was zeker ook een groot pluspunt om voor een camping in Toscane te kiezen. 

Adriatische kust

Verder wil mijn dochter graag naar de toren van Pisa, dat vinden mijn man en ik een goed idee. We willen ze dan meteen mee naar de beroemde kerken en musea in de omgeving nemen. Kortom Toscane lijkt ons de perfecte combinatie tussen cultuur en natuur, zodat we dit goed kunnen afwisselen in de vakantie. De tweede tip die wij hebben is om naar een camping Adriatische Kust te zoeken. Hier komen strand, zee, bergen, cultuur en lekker eten goed bij elkaar. Het leek ons heerlijk om na anderhalve week cultuur en wandelen even tot rust te komen op het strand. Rondom de Adriatische Kust zijn namelijk luxe campings vlakbij het strand. Hier kunnen we dan lekker tot rust komen en samen gezellig activiteiten op en rondom het strand doen. 

Tips delen

Zelf vinden we het heerlijk om een lange stranddag lekker af te sluiten met een goed etentje. Het gevoel dat je de hele dag gezwommen hebt en buiten bent geweest op het strand. Vervolgens onder de douche springt, een wijntje neemt en dan uit eten gaat. Dat is een van de beste vakantiegevoelens die ik kan hebben. Daarom hebben we erg zin om onze vakantie langs deze twee locaties te gaan. Om zoveel mogelijk uit de vakantie met ons gezin in Italië te halen. We vinden het fijn om deze tips te delen, omdat het voor ons toch wel een perfecte vakantie lijkt die veel meer mensen zouden moeten doen. We hopen dat jullie er iets aan hebben!