De console war

0
560

Gamen is niet meer weg te denken en met toernooien en sponsorships waar miljoenen euro’s mee verdiend kunnen worden is gamen big business en voor sommige zelfs topsport. Maar hoe populair is nou elke console en waar spelen de meeste gamers mee? Dat lees je hier in deze blog. 

Sony PlayStation 

De PlayStation is veruit de meest gespeelde spelcomputer. PlayStation heeft nu 4 series van de spelcomputer uitgebracht waarbij de PlayStation 2 met meer dan 155 miljoen stuks verkocht het populairste spelcomputer ooit gemaakt is. De laatste PlayStation, de PS4, dateert uit 2013. Begin 2021 wordt de PlayStation 5 verwacht waardoor er weer een nieuw console war zal ontstaan tussen PlayStation en de Xbox van Microsoft. 

Microsoft Xbox 

Qua strijd voor de hoogwaardige gameconsoles staat de Xbox op de tweede plaats. Echter als we kijken naar het aantal verkochte eenheden zien we dat de game consoles van Nintendo vaker verkocht zijn dan de Xbox. Echter is dit niet vergelijkbaar aangezien de Nintendo Game Boy niet te vergelijken is met een Xbox. Daarnaast was een gameboy veel toegankelijker omdat de prijs van een gameboy vele malen lager ligt dan een Xbox. Ook Xbox komt eind 2020 of begin 2021 met de nieuwe Xbox Series. Daarmee zullen we weer een strijd zien tussen Xbox en PlayStation maar er is sinds 2017 een nieuwe speler erbij gekomen die sterk aan populariteit aan het winnen is; de Nintendo Switch

Nintendo Switch

Ondanks dat de Switch pas drie jaar op de markt is heeft de Nintendo Switch de Xbox One al ingehaald qua verkopen. Met een slordige 53 miljoen eenheden verkocht zijn ze de Xbox One voorbij met maar liefst 6 miljoen eenheden! Een beste prestatie als je bedenkt dat de Switch pas drie jaar op de markt is en de Xbox One uit is gekomen in 2013. De switch een hybride game console die niet alleen aangesloten kan worden op de televisie maar ook onderweg mee genomen kan worden als portable game console. Dit maakt het een unieke, veelzijdige gameconsole die veel te bieden heeft. 

Game PC

De Game PC is wereldwijd nog steeds het meeste populaire systeem om videogames mee te spelen. Dit is om verschillende redenen. De klassieke gamer is opgegroeid met een computer en kan dus vaak ook beter overweg met een pc. Daarnaast kan een game pc sneller en beter gemaakt worden doordat je niet beperkt wordt door de hardware en deze kan uitbreiden. Tevens kunnen gamers met een pc beter gamen door het gebruik van een muis en toetsenbord. Hierdoor blijft gamen op de pc ontzettend populair. Games worden ook steeds vaker uitgebracht voor de pc in plaats exclusief voor de console. Wel worden er steeds minder pc’s verkocht. De verwachting is met de komst van de nieuwe Xbox en PlayStation dat het aantal gamers op console pc gaming zal inhalen.