Verjaardagsfeestjes voor een klein budget

0
366

Je kent het vast nog wel van vroeger. Een uitnodiging waarop stond dat je je handdoek en zwemkleding mee moest nemen, maar wat je precies ging doen bleef geheim. Het verjaardagsfeestje voor kinderen is iets waar de meeste kinderen heel erg naar uit kijken. Is jouw kind bijna jarig, maar hebben jullie geen inspiratie voor een leuk feestje doordat er eigenlijk weinig budget is? Lees dan even verder! In dit blog geven we wat inspiratie voor leuke verjaardagsfeestjes tegen een klein prijsje. 

De kinderboerderij

Dit is misschien niet het meest originele feestje, maar het valt wel altijd goed in de smaak. Een kinderboerderij feestje heeft verschillende voordelen. De kinderen vermaken zich altijd prima op de kinderboerderij. Daarnaast zijn er genoeg kinderboerderijen door heel Nederland, dus de kans is groot dat jullie geen lange reistijd hebben. Wanneer het budget voor het feestje niet zo hoog is kan het ook een goede keuze zijn om naar de kinderboerderij te gaan. Het is namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een middagje karten of lasergamen. Op sommige boerderijen kan je ook producten kopen. Ben je een fan van schapenkaas of geitenkaas? Misschien heb je geluk en kan je meteen wat geitenkaas kopen. Helaas heeft een partijtje op de kinderboerderij ook een nadeel. Het kan namelijk zo zijn dat sommige kinderen allergisch zijn voor bepaalde dieren en hierdoor niet meekunnen. Dit zou heel jammer zijn, vooral als het om goede vriendjes en vriendinnetjes gaat. Check dit dus even voordat je besluit dat het een feestje bij de kinderboerderij wordt. 

Knutselen

Is jouw kind creatief? Misschien vindt hij of zij het dan wel leuk om te gaan knutselen. Je kan zelf wat bedenken om te gaan maken, maar je kan ook een workshop volgen bij iemand. Hierbij zou iedereen bijvoorbeeld zijn eigen tas kunnen ontwerpen, of een beeldje maken. De prijs van een partijtje zoals deze ligt relatief laag, maar je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Het nadeel van dit partijtje is dat het handig is als jij zelf ook een goede knutselaar bent, zodat je de kinderen een beetje op weg kan helpen. Daarnaast kan het zo zijn dat de kinderen ook niet zo goed zijn in knutselen en het hierdoor minder leuk vinden. Het kan dan lastig zijn om ze te motiveren. Het is daarom belangrijk om iets uit te kiezen dat leuk is om te doen voor ieder niveau. 

Zwemmen

Kinderen zijn er dol op! Een dagje naar het zwembad en daarna lekker frietjes eten. Het klinkt heel simpel, maar de meeste kinderen worden er heel blij van. Ook dit is een feestje waar je voor kan kiezen als je een klein budget hebt. Je kan kosten besparen door een beperkt aantal kinderen uit te nodigen. Daarnaast kan je er voor kiezen om thuis eten te maken, in plaats van bij het zwembad.