Deel jouw geluk met Lot of Happiness! Goede doelen voor kinderen

0
297

Veel kinderen in Nederland hebben een fijn en gelukkig leven. Ze gaan naar school, hebben leuke vriendjes en vriendinnetjes, zijn gezond, hebben genoeg eten en vermaken zich. Dat is alles wat een kind nodig heeft. Toch zie je steeds vaker dat er ook veel kinderen zijn die dit allemaal niet hebben. Kinderen worden ziek, moeten werken en kunnen niet naar school, hebben geen contact met andere kinderen of leven in vreselijke omstandigheden thuis. Niet alleen in landen ver weg van Nederland komt dit voor, maar ook juist heel dichtbij. Misschien zelfs wel in jouw straat. Deze kinderen hebben hulp nodig en Lot of Happiness zet zich in voor deze kinderen. Gelukkig zijn er mensen die in actie komen en hun mensenrechten beschermen. Hoe deze kinderen worden geholpen? Hier lees je meer over verschillende goede doelen voor kinderen.

Goede doelen voor kinderen steunen

In Nederland zijn er veel goede doelen voor kinderen die jij kan steunen. Lot of Happiness is een mooi voorbeeld van een organisatie die kinderen helpt. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Omdat er zo veel goede doelen voor kinderen zijn, is het logisch dat jij je afvraagt welk doel jij het beste kan steunen. Kijk vooral naar wat jij belangrijk vindt in het leven van een kind. Vind je het belangrijk dat zieke kinderen worden opgevrolijkt? Dan is het goede doel cliniclowns misschien wat voor jou. Wil je graag kinderen in ontwikkelingslanden helpen? Dan zijn goede doelen voor kinderen zoals WereldOuders, Shoulder 2 Shoulder of Sapana School Nepal misschien wat voor jou. Kijk dus naar wat jij belangrijk vindt en naar welke organisatie jou aanspreekt. Op de website van Lot of Happiness heb je een overzicht van 450 goede doelen die jij kan ondersteunen. Neem dus een kijkje op de website en bekijk deze verschillende goede doelen.

Geluk delen doe je al heel simpel!

Als mensen aan goede doelen voor kinderen denken, denken ze dat ze veel geld moeten geven. Dit is echter helemaal niet nodig. Geluk delen kan al heel simpel. Bijvoorbeeld met een paar euro per maand. Als elke Nederlander een paar euro per maand aan goede doelen voor kinderen geeft, zijn er heel veel problemen opgelost.

Daarnaast kun je ook op andere manieren jouw geluk delen. Meld je aan als vrijwilliger bij het goede doel. Met een paar uurtjes per week of zelfs per maand, kun jij het verschil maken voor deze kinderen. Wil je wel goede doelen voor kinderen steunen, maar heb je geen budget beschikbaar of tijd om elke maand vrijwilligerswerk te doen? Ook dan kun jij meehelpen! Veel goede doelen voor kinderen waarderen het ontzettend als je eenmalig mee helpt. Denk bijvoorbeeld aan collecte lopen of een aantal posters ophangen. Zo kun jij heel simpel jouw geluk delen.