De bloementjes buiten zetten

0
661

In de lente wordt de wereld weer een beetje wakker en zorgen we er met zijn allen weer voor dat alles klaar is voor het aankomende jaar. De dieren rennen weer naar buiten over de weide. Zij kunnen weer heerlijk vers gras eten en lekker in de buitenlucht lopen. Wij mensen worden weer extra vrolijk. Er is eindelijk weer zonlicht en warmte te voelen gedurende de dag. Dit is iets waar we na de regenachtige herfst en de koude wintermaanden erg naar uitkijken en dat is te merken in onze stemming. Het algehele gevoel van geluk is meer aanwezig en dat is fijn. Dan de bloementjes en planten. Zij beginnen zich ook weer klaar te maken voor het nieuwe jaar. Na het verkleuren en het bruin worden van de bladeren beginnen alle planten en bomen weer hun prachtige kleuren te krijgen. Hetzelfde geldt voor de bloemen. Deze beginnen weer te bloeien en dit geeft prachtige uitzichten en kleuren in onze mooie natuur. Deze natuur kan je ook bij je eigen huis creëren door bijvoorbeeld wat mooie planten en bloemen in de tuin te zetten. Maar hoe kan je dat het beste doen en waar moet je precies op letten?

 

De basis, de pot

Bijna alle bloementjes en planten die je thuis in de tuin wil planten moeten natuurlijk in een mooie pot komen. Er zijn ontzettend veel soorten en maten plantenpotten. Het belangrijkste bij deze potten is dat ze weerbestendig zijn. In Nederland regent het natuurlijk regelmatig in de zomer, dus het is belangrijk dat de pot een beetje tegen een stootje kan. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste kleur uitkiest. De kleur van de pot moet natuurlijk passen bij het type bloem, maar daarnaast is het ook belangrijk dat de potten matchen met de rest van je tuin. Bij het design van de pot is het ook belangrijk dat het dezelfde sfeer uitstraalt als de rest van jouw tuin. Zorg ervoor dat de pot een natuurlijke uitstraling heeft als jouw tuin veel natuurlijke elementen heeft. Is jouw tuin meer gebaseerd op stenen, dan is het aan te raden om een wat stoerdere, robuuste bloempot te kiezen. Er zijn veel soorten bloempotten. Die van capi hebben van elke sfeer diverse kleuren waardoor het altijd matcht met jouw tuin.

 

De bloementjes 

Voor de bloemen die je in de pot wil plaatsen is het in eerste instantie natuurlijk belangrijk dat je ze zelf erg mooi vindt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de bloemen die je koopt qua kleur met elkaar overeenkomen. Ook kan je er met de kleuren van de bloemen voor zorgen, dat deze passen bij de rest van de tuin en de bloempotten. Hierdoor zal jouw tuin met de bloemen jouw juiste gewenste sfeer uitstralen!