Koop een GameCube!

0
444

Een GameCube kopen? Dat is een goed plan, maar koop dan ook meteen Mario Kart GameCube: Mario Kart Double Dash. Waarom? Dat leg ik uit!

Leuk voor de kids

Een Gamecube is een ideale keuze voor je kids. Ten eerste is deze betaalbaar, omdat deze niet gloednieuw is. Daarmee bespaar je flink, en kan je meer spellen kopen! Verder is de GameCube een echte console. Deze doet dus niet onder qua ervaring en stijl. Daarnaast is het een console van Nintendo. Dat heeft een groot voordeel: Nintendo spellen. Dat is een voordeel omdat Nintendo niet zo een haast had om “op te groeien” met hun spellen. Waar de Xbox en de Playstation gingen voor “volwassen” met spellen als Call of Duty en Grand Theft Auto voor een gewelddadigere insteek was kinderlijke verwondering nog steeds een centraal concept bij Nintendo. Zo heb je bijvoorbeeld de absoluut schattig Pikmins. Of wat dacht je van het relaxte Animal Crossing. Met een GameCube hoeft het niet altijd schieten te zijn. Dat is een grote pré voor mij.

Zoek voor samen

Bijna alle Nintendo spellen zijn leuk, maar het is belangrijk om op te letten hoe deze gespeeld worden. Daarom raadde ik Double Dash aan. Dit is een racespel waar je samen in hetzelfde wagentje kan zitten. Dat werkte erg goed met mijn jongens. In plaats van tegen elkaar te spelen wat nog wel eens voor frustratie kon zorgen bij de een vanwege de overwinning van de ander. Maar nu konden ze samen op het karretje zitten. Dit betekende dat ze samen konden winnen en de overwinning konden vieren, of samen verloren en meteen samen verder wilde. Dat is ook meteen de grote kracht van een videospel: de computer verzorgt de tegenstander. Dat is bij bordspellen bijna niet te vinden, of extreem complex. Een overwinning samen doet ze zo veel goed. Vaak moest ik dan de tegenstander zijn van wie ze wonnen, want als ik met één van hun in het team zat, dan was het mot.

Beter dan tv

Ik merk ook dat ze samen veel meer focus hebben als ze samen een spelletje spelen. Het was altijd stoeien over wat ze wilde kijken, en als we met zijn drieën iets keken dan zaten ze al snel op hun telefoon. Dan voelde het toch niet als een gezinsmoment. Als ze samen spelen kan ik echter blijven kijken naar ze hoe ze samen strijden tegen obstakels, zij het racend of anders.