Jouw kind blootstellen aan andere culturen

0
753
rondreis vietnam

Een kind heeft veel behoeften. Als ouder zie je soms echt de bomen door het bos niet meer. Je moet dit, je wil dat en natuurlijk het liefst allemaal tegelijk. Gelukkig zijn er trucjes en manieren om tegelijkertijd te voldoen aan verschillende kid needs. Zo wil je natuurlijk jouw kind een prachtige zomervakantie gunnen. Daarnaast streef je er ook naar om je zoontje of dochter zo cultureel mogelijk op te voeden. Wat nou als ik je vertel dat je die twee behoeften met elkaar kan combineren! Zo ben ik met mijn gezin op rondreis geweest in een lekker warm land, namelijk Vietnam.

Ideale rondreis samenstellen

Ik hoor je al denken: een rondreis Vietnam met de kids? Ja! Waarom niet? Tegenwoordig kun je namelijk zeer eenvoudig helemaal zelf bepalen hoe de vakantie eruit ziet. Wil je alleen met het gezin op pad? Boek dan een gezellige privé rondreis in het prachtige buitenland. Voor de echte ervaring is het mogelijk om een eigen busje met chauffeur en gids te boeken. Zijn de kinderen al ietsje ouder en kunnen ze zich wel gedragen in grote groepen? Dan kun je natuurlijk met een groot gezelschap op pad gaan. Zoals je ziet kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Soms moet je alleen even goed zoeken.

Inspirerende vakantie in Vietnam

Waarom wij voor Vietnam gekozen hadden, weet ik ook niet meer zo goed. Het kwam een soort van zo uit. Rondreizen in Vietnam leek ons voornamelijk wel leuk. Ik kan je nu vertellen dat ik er tijdens de vakantie ook geen seconde spijt van heb gehad. Wat een inspirerende vakantie was die rondreis Vietnam! De kinderen keken hun ogen uit. Zeker tijdens bezoeken aan de natuurrijke gebieden van het land waren we soms met stomheid geslagen. Het was werkelijk onvergetelijk. Bovendien hebben we tijdens de rondreis Vietnam verrassend veel geleerd over het land, de cultuur en de gebruiken. Het was voor mijn kids de eerste keer dat we naar een exotisch land op vakantie waren gegaan. Binnen Europa zijn de cultuurverschillen aanzienlijk kleiner in verhouding tot landen van een ander continent.

Kennismaking met een nieuwe cultuur

Ik was zo trots als een pauw op mijn kinderen. Voor de rondreis was ik wel een beetje zenuwachtig hoe de kids zouden reageren op de kennismaking met een andere cultuur. Het viel mij achteraf gezien alles mee. Ik stond voornamelijk versteld van alle vragen die ze voor mij hadden. “Waarom doen zij dit?” “Hoe maken ze dat?” En ga zo maar door. Al met al was het dus een zeer geslaagde vakantie en een cultureel leermoment! Een win-win situatie dus als je het mij vraagt.