Koop ik een hond of een kat voor mijn kind?

0
727

Je huisdier heeft besloten wat hij wil voor zijn verjaardag: een huisdier! Wat nu? Er zijn heel veel verschillende soorten huisdieren en je zult een beslissing moeten maken wat voor huisdier je wilt gaan kopen. Allereerst is het belangrijk om samen met je kind te overleggen wat hij precies voor huisdier wil en of hij ervoor open staat om ook een ander huisdier te nemen. Tenzij je kind een obsessie heeft met een bepaald dier, staat hij open voor verschillende soorten huisdieren. Lees in deze blog de voor en nadelen van verschillende huisdieren, zodat jij en je gezin de beste keuze kunnen maken. Ik zal het gaan hebben over honden en katten.

Kies voor een hond

Honden zijn er in verschillende soorten en maten, er is dus eigenlijk voor elk gezin wat wilt. Je kunt kiezen voor een wat actievere hond of juist voor een hond die lekker op je schoot wil zitten de hele dag. Je kunt kiezen voor een grote hond die wellicht nog wat inbrekers afschrikt of je kunt kiezen voor een schattig klein hondje zoals een chihuahua. Kies niet alleen een hond op uiterlijk maar kijk vooral naar wat de behoeftes van de hond zijn. Als je een actieve hond neemt, zal je hem af en toe los moeten laten in een natuurpark zodat hij zijn energie kwijt kan. Het nadeel van honden is dat ze drie keer per dag moeten worden uitgelaten en ze soms blaffen. Dat geblaf wordt niet vaak gewaardeerd door je buren kan ik je verzekeren, zeker niet als dit ’s nachts gebeurd.

Kies voor een kat

Net zoals honden zijn er verschillende soorten katten. Als je beslist om voor katten te gaan moet je dus goed stilstaan wat voor type kat je wilt hebben. Sommige typen katten zijn heel speels terwijl andere katten heel lui zijn en de hele dag slapen. Als je kinderen hebt kan het leuk zijn dat de kat wat actiever is. Het kind kan dan met de kat spelen en dat is niet alleen leuk voor het kind, maar de kat vindt het ook heel leuk. Het nadeel van een kat is dat hij vaak aan dingen krabt die niet voor zijn gemaakt. Het voordeel van een kat ten opzichte van een honden is dat katten in een kattenbak poepen en plassen. Je hoeft ze dus niet dagelijks uit te laten als je daar geen tijd voor hebt.