Nieuwe cadeaus voor de nieuwe generatie

0
592

Hoe ouder kinderen worden, des te groter de cadeaus vaak worden. Niet in maat maar wel vaak in prijs. Waar vijf verschillende kleuren klei vroeger genoeg waren om je koter de hele vakantie zoet te houden, lukt dat nu met een tablet. En daar zit een prijskaartje aan. De generatie kinderen die nu opgroeit is nu eenmaal meer elektronica gewend. De termen ‘influencer’ en ‘Youtuber’ vliegen je om de oren en het lijkt wel of er iedere dag een nieuw videospel uitkomt. Deze nieuwe dingen komen en gaan veel sneller dan vroeger en de jeugd houdt alles bij. Hoe ze het doen is mij een raadsel maar in deze blog geef ik je vijf tips (net als die kleuren klei) voor cadeaus die veelal gewaardeerd worden door deze digitale generatie. Van gamingstoel tot controller.

Dat zit goed

Een gamingstoel is essentieel voor iedere gamer. Als jouw zoon of dochter graag zijn of haar vrije uurtjes gamend besteed, is dit zeker geen gek idee. Een gamingstoel of racestoel zoals ze ook weleens genoemd worden, zorgt ervoor dat je in een goede houding achter je bureau zit. In veel van deze stoelen zit een zogenaamd ‘wipmechanisme’ zo kan de stoel bewegen en blijft hij ondersteuning bieden. Dit is vaak af te stellen op lichaamsgewicht. Een stoel op maat dus. Op sommige websites kun je zien voor hoe lang deze lekker zit. Zo kun je een goede stoel kiezen voor het aantal game-uren dat er achter elkaar op wordt doorgebracht.

Control de controller

Met een controller wordt het platform waarop de game gedraaid wordt, (bijvoorbeeld een spelcomputer) bestuurd. Afhankelijk van welk platform je gebruikt, heb je een andere controller nodig. Vaak wordt er een controller bij het platform geleverd als je deze koopt. Je kunt je controller echter aanpassen aan jouw wensen qua uiterlijk. Wil je een controller in je lievelingskleur of een foto van jou en je beste vriendin over de controller geplakt, ook dat kan! Zo heb je een leuk en persoonlijk cadeau!

Goed gehoord

Een ander goed cadeau dat tegenwoordig geapprecieerd wordt, is een headset. Veel games zijn tegenwoordig op het internet te spelen en er bestaat dus een goede kans dat je samen met je vrienden hetzelfde spel tegelijk kan spelen. Met een headset kun je het geluid van jouw game goed horen zonder dat de rest van het huis mee hoeft te luisteren. Als je een headset met microfoon koopt, kan je ook live praten tegen jouw vrienden terwijl je aan het gamen bent. Nou dan win je geheid!