Leuke en originele uitstapjes voor jou en je kind

0
536

Het is alweer bijna tijd voor de voorjaarsvakantie. Een groot deel van Nederland gaat in deze periode op skivakantie, maar een groot deel van Nederland blijft ook thuis. Blijf jij thuis, maar heb je wel een paar dagen vrij genomen om leuke dingen te doen met je kinderen? In deze blog geef ik een aantal ideeën voor uitstapjes die je kunt doen met je kids tijdens dit weekje vrij.

Toerist in eigen land spelen

Wie zegt dat je het land uit moet om de toerist uit te hangen? In Nederland is er enorm veel te zien en waarschijnlijk heb jij zelf nog niet eens alle leuke steden bezocht. Een leuk idee is daarom om met je kind een uitstapje te maken naar een leuke stad in Nederland. Het mag dan wel het eigen land zijn, maar het voelt dan net als vakantie! Steden die je kunt bezoeken zijn bijvoorbeeld Utrecht, Groningen of Maastricht. Extra leuk is nog om in een van deze steden een rondleiding te doen met een gids. Of ga bijvoorbeeld mee met een rondvaartboot als dit kan in de stad waar je bent. Dan ben je al helemaal een toerist!

Bezoek de kinderboerderij

Iets wat elk kind wel leuk vindt, zijn dieren. En waar vind je meer en leukere dieren dan op de kinderboerderij? Als het weer het toe laat, kan ik dit uitstapje zeker aanraden. Kinderen vinden het geweldig en jij zelf stiekem ook waarschijnlijk. Want hoe vaak heb jij nou nog de kans om kind uit te hangen en door de weilanden te banjeren? Vaak zijn er op kinderboerderijen in de vakanties ook allerlei activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan kaas maken of de boer helpen met een koe melken. Dus trek die werkschoenen aan en ga een dagje naar het platteland!

Doe een kookworkshop

Als kind wilde ik mijn moeder altijd graag helpen met koken of dingen bakken. Ik vond het dus al helemaal leuk toen ze me een keer meenam naar een kookworkshop waarin we pasta gingen maken. Ik vond het super stoer dat ik mijn eigen pasta mocht maken. Dit is dus een leuk ideetje om te doen met jouw kind! Ze vinden het vaak enorm leuk om creatief bezig te zijn. Dit hoeft natuurlijk niet perse een kookworkshop te zijn. Je kunt ook een bakworkshop of andere creatieve workshop volgen. Vaak vinden kids alles wel leuk waarbij ze lekker mogelijk kliederen!