Een kinderfeestje blijft het belangrijkste feest

0
651
Boot huren

Alle feestjes door het jaar heen zijn hartstikke leuk, maar voor je kind telt echt maar één feestje: Het kinderfeestje. Je kunt tegenwoordig alle kanten uit met de organisatie van het kinderfeestje. Je kunt het dichtbij of zelfs in huis houden, met Oudhollandse spelletjes als sjoelen, koekhappen en spijkerpoepen.  Je kunt een speurtocht organiseren of met alle kinderen naar het zwembad (vergeet je zwemkleren niet en je wordt thuisgebracht). Je kunt ook een boot huren en lekker het water opgaan of er een echt dagje uit van maken met bowlen en lasergamen met patat toe. Natuurlijk is een en ander ook afhankelijk van je budget.
Boot huren

Je kind weet vast wat hij of zij wil

Moet het een voetbalfeestje worden of een prinsessen-make-up party? Wil je kind graag gaan zwemmen of liever iets meer exotisch? De mogelijkheden voor kinderfeestjes zijn tegenwoordig enorm. Er is een hele industrie rondom ontstaan. Maar je kind heeft vast al een voorkeur of een idee, nog voor jij ook maar met zijn of haar verjaardag bezig bent. Want hij of zij heeft dat op een ander feestje, op televisie of op YouTube gezien. De kinderen van nu zijn echt heel anders dan wij vroeger waren. Ze zijn beter op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is.

Lekker naar buiten: loop een blotevoetenpad

Op diverse plaatsen in Nederland kun je een blotevoetenpad lopen. Dus echt: schoenen en sokken uit en de natuur onder je blote voeten ervaren. Vaak zijn deze paden voorzien van een speurtocht of een andere spelvorm. Je kunt er natuurlijk zelf ook iets van maken. Neem in ieder geval een grote picknickmand mee en zorg dat je tussendoor even lekker kunt gaan zitten eten en drinken. Zeker wanneer je het kinderfeestje op zaterdag viert, moet je ook nog aan de lunch denken! Na afloop gaan jullie dan lekker pannenkoeken eten bij de pannenkoekenboerderij. Missie geslaagd!

Lekker binnen blijven: een escaperoom

Helemaal hot & happening zijn de escaperooms in Nederland. Je moet dan, met je team, opdrachten vervullen in een afgesloten kamer, zodat je binnen de tijd de deur weer kunt openen. Er zijn speciale escaperooms voor kinderen. Zeker als je kind(eren) van puzzelen houden, is dit een hele leuke invulling van het kinderfeestje. Na afloop kunnen jullie thuis gaan gourmetten of steengrillen. Dit is, dat had je vast al bedacht, wel een activiteit voor de wat grotere kinderen. Ze zullen dit kinderfeestje nooit meer vergeten!