Voor je het weet is het weer December, de maand bomvol feestjes zoals sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Een maand om je kinderen eens extra feestelijk aan te kleden en daarbij horen uiteraard ook prachtige kinderoorbellen. Met strass, met glitters, kleurrijk of juist zilver, wat is nou het mooiste wat je aan kan doen bij je kind tijdens feestelijke momenten. 

Als je van plan bent om je kind kinderoorbellen in te geven tijdens de feestdagen dan moet je wel rekening houden dat de oorbellen niet te zwaar zijn. Kinderoorlellen zijn namelijk nog niet gewend aan het dragen van oorbellen. Bij een te zware oorbel kan het gaatje doorscheuren met alle pijn tot gevolg. 

Welke kinderoorbellen zijn het veiligst

Het beste kan je een kind knopjes laten dragen, deze heb je in diverse varianten van schattige eenhoorns tot gekleurde knopjes. Deze oorbellen zitten strak tegen de oorlel aan van het kind, waardoor uitscheuren hier niet snel bij voorkomt. Je kind kan er mee spelen en rennen zonder bang te zijn om ergens achter te blijven hangen. 

Welke kinderoorbellen zijn het feestelijks

Tijdens een diner waar meer bij gezeten wordt dan gespeeld kan er ook gekozen worden voor hangende oorbellen of creolen. Niet te zwaar natuurlijk. Je hebt mooie creolen waarbij rondom gekleurde strassteentjes zitten, maar ook zilveren druppels zijn altijd zeer feestelijk. 

Als je kind pas de gaatjes hebt laten prikken

Mocht het vrij recent gebeurt zijn dat de gaatjes geprikt zijn, dan kan je alleen nog maar de knopjes indoen die gebruikt zijn bij het zetten. Tegenwoordig krijgen kinderen de keurs welke kleur knopjes ze erin willen krijgen. Voor het veiligste geval kies je voor chirurgisch staal, andere bestanddelen kunnen een allergische reactie oproepen en hierdoor kunnen de gaatjes gaan zweren. 

Waar koop je de meest feestelijke kinderoorbellen

Je kan natuurlijk naar een sieraden winkeltje gaan, maar ook op de markt staan vaak diverse stands met kinderoorbellen. Ik raad zelf aan om naar een erkende juwelier te gaan, omdat deze gespecialiseerd zijn in het adviseren. Ook heb je hier de meest uitgebreide keus in zowel: goud, zilver, staal, maar ook nikkel. 

De meest populaire kinderoorbellen van 2018

Onder kinderen is de eenhoorn steekoorbel het meest populair van 2018, gevolgd door oorbellen met emoticons, hartjes, vlinder, huisdieren, lekkernijen zoals ijsjes, zeepaardjes, dolfijnen en als laatste voor de meer stoerdere meisjes all stars. Neem je kind altijd mee bij het uitkiezen van de oorbellen, zodat je meteen kan zien of ze niet te zwaar zijn. En of ze feestelijk staan.

Categorieën: Blog

Geef een reactie