Je vrouw is in verwachting, maar je weet niet helemaal zeker of dat mensje dat daar in dat buikje zit van jou is. Je vertrouwt je vrouw, maar je voelt je toch niet helemaal zeker erover. Dan is een prenatale vaderschapstest de uitkomst voor jou vraagstuk. Een prenatale vaderschapstest kan je helpen je vaderschapsvraag te beantwoorden.

Zodat jij weer rustig kan slapen

Het voelt natuurlijk niet helemaal lekker om je vrouw hieraan te onderwerpen. Maar jij kan al een aantal weken niet lekker slapen omdat je constant met de vraag zit, is het baby’tje wel van mij? Je denkt dat dit soort dingen niet bespreekbaar zijn, maar dan zit je fout. Dit soort vragen komen vaker voor mij mannen en het is zeker bespreekbaar. Het helpt jou en meerdere mannen aan de gemoedsrust die zij verdienen. Daarom kan je het beste dit zo snel mogelijk bespreken met je vrouw/vriendin voordat je er later spijt van krijgt dat je nooit zo een test hebt laten afnemen. En wanneer je vrouw/vriendin er niets op tegen heeft dan komt het helemaal goed.

Geen medewerking?

Vanuit het oogpunt van de vrouw is het natuurlijk niet heel fijn dat ze gevraagd wordt of het kind wel van hem is. Daar kunnen grote ruzies uit ontstaan, dus breng het voorzichtig over. Vaak vinden vrouwen het een beetje eng en denken dat zo een test pijnlijk kan zijn. Gelukkig is dat voor de prenatale vaderschapstest niet het geval. Deze wordt namelijk pijnloos afgenomen. De kans op een miskraam als gevolg van een non-invasieve prenatale vaderschapstest is niet aanwezig. Bij een invasieve test is het wel het geval

De test der testen

De test is niet alleen een DNA-test maar ook een test voor jou en je vrouw/vriendin. Door de test zullen jullie je meer verbonden voelen of bij een slechte uitkomst wellicht uit elkaar gaan. De test zelf is vrij simpel uit te voeren. Als eerst moet degene die de test gaat afnemen zijn DNA-materiaal afnemen. Daarna moet het bloed van de moeder worden afgenomen door een prikpost of huisarts. Daarna komt een koeriersdienst vervolgens het pakketje ophalen en brengt het pakket naar het laboratorium. Na 8 dagen komt de uitslag binnen. Deze test kan positief of negatief zijn. Wanneer u denkt dat een rechtsgeldige test nodig is dan zal u dit met een derde instantie moeten regelen, zodat er vanuit kan worden gegaan dat er niet gesjoemeld wordt met het DNA-materiaal.

Categorieën: Blog

Geef een reactie