De zomer is voorbij, maar gelukkig kunnen we nog nagenieten van het heerlijke nazomer weer! De laatste weken zijn mijn kids en ik vaak op het strand geweest. Zo namen we emmers, schepjes en handdoeken mee en speelden we heerlijk in het zand. Kijkend naar de wapperende beachvlaggen, genietend van een lekker ijsje of een overheerlijke zure haring, brachten wij de laatste zomerdagen door.

Alles wat wappert

Mijn kleine man Jason, hij houdt van alles dat wappert. Vlaggen, vliegers, wimpels, alles wat wappert trekt zijn oog. Zo had hij vorige week de beachvlaggen van een strandtent ontdekt. Het wordt natuurlijk gemaakt als reclamemiddel, maar op hem had het het effect van honing op een beer. Hij kon niet snel genoeg naar de beachvlaggen toe rennen, om vervolgens een uur te besteden aan het zorgvuldig bestuderen en onderzoeken van zowel de vlag als de vlaggenmast. Gelukkig heb ik voor dit soort gevallen altijd een vlieger bij me. Zodat Jason weggelokt kan worden, voordat hij de boel sloopt! We hebben een prachtige blauwe vlieger met strikjes voor hem gekocht, zodat hij daar uren zoet mee kan zijn. Alles wat wappert is goed!

Zandkastelen

Mijn dochtertje daarentegen, houdt alleen van zandkastelen bouwen! Het is heel apart dat mijn beide kinderen eigenlijk niet van zwemmen houden. Maar ze houden dus wel van het strand, ieder om hun eigen redenen. Mijn dochter houdt dus van alles wat met zandkastelen te maken heeft! Daarom komen we gewapend met een heel arsenaal aan emmertjes, schepjes en andere vormpjes naar het strand, zodat mijn dochter zich kan wanen als beginnend zand-sculptuur-artiest! Heerlijk hoe beide kinderen zichzelf praktisch kunnen vermaken. Dat geeft mij genoeg tijd om weg te dromen met een heerlijke Mojito in mijn hand en een of ander magazine wat ik nog thuis had liggen. Heerlijk, even helemaal niks!

De winter komt er aan

Maar helaas, voorbij is de zomer, voorbij de mooie dagen van beachvlaggen, vliegers, zandkastelen en cocktails. De winter is al voelbaar tijdens de laatste ochtenden, waar ik wakker word in het donker en mijn sloffen zoek, omdat de vloer te koud is! Aan al het goede komt een eind, zegt men. Maar ik richt me gewoon op het volgende seizoen! De winter komt er aan, dus tijd voor dampende mokken warme chocolademelk met slagroom, zelf pepernoten bakken en knus op de bank zitten met een dekentje en een goed boek. We blijven gewoon ons ding doen. Weer of geen weer! ­čśë

Categorie├źn: Blog

Geef een reactie