Mijn dochter en de vlag

Must Read

De console war

Gamen is niet meer weg te denken en met toernooien en sponsorships waar miljoenen euro’s mee verdiend kunnen worden...

Hoe krijgt je kind een fijn en gezond slaappatroon?

Slaap. Wij volwassenen vinden het 9 van de 10 keer fantastisch, een moment om écht te ontspannen en lekker...

Maak je kid blij met de perfecte kinderfiets!

In de cadeautjesmaand december zijn cadeautips meer dan welkom. Dit keer tip ik de kinderfiets. Dit is een cadeau...

Mijn dochter is gek op Koningsdag! Vanwege de oranje tompouces, de vlooienmarkt, het koningshuis en vooral omdat ze mij mag helpen met de Nederlandse vlag buiten te hangen! Zo staan we elk jaar hartstikke vroeg op om de spulletjes voor de rommelmarkt te verzamelen, broodjes te smeren, een kan koffie te maken, onze gezichten met rood wit blauwe vlaggetjes te schminken, tompouces op te eten en uiteindelijk…. Samen de Nederlandse vlag buiten te hangen!

Traditie

Het is uiteindelijk een soort van traditie geworden eigenlijk. Mijn dochter is nu 8 jaar oud en we doen dit al sinds zij drie is, dat betekend dus al vijf jaar achter elkaar! Dat is wel een traditie waardig toch? Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nooit veel met Koninginnedag had (ja, in mijn tijd hadden we nog een koningin!), maar sinds ik het samen met mijn dochter vier, vind ik het stiekem wel erg gezellig! We gaan namelijk met de hele buurt op pad. Ik woon naast twee gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd, dus zodoende zijn we een hele troep ouders met kinderen die samen spullen gaan verkopen in de stad! We hangen allemaal de vlag buiten en gaan met onze bolderkarren vol spullen op zoek naar een goed plekje. Bewapend met kannen koffie en dekentjes, want in de vroege ochtend kan het erg koud zijn! Dat is in sommige jaren best wel behoorlijk afzien. Maar gelukkig zijn we bikkels, en vooral mijn dochter want die is volledig in haar element.

Verkopen

Verkopen kan mijn dochter als de beste! Ze zorgt in de week voor Koningsdag er voor dat alle spulletjes voorzien worden van een labeltje met prijs. Ze is een rasechte onderneemster wat dat betreft, want ze kan met iedereen een gesprek aanknopen. Je zou het niet verwachten van zo’n kleintje, maar vorig jaar hadden we wel 200 euro opgehaald! Dit ging allemaal in haar spaarpot en daar kocht ze uiteindelijk een mooie Barbie van.

De vlag

Maar de Nederlandse vlag, dat is nog steeds hetgeen waar zij het meest voor voelt. Aan het einde van de dag halen we hem samen naar binnen, vouwen we hem netjes op en bewaren hem weer op de zolder voor de volgende viering. Het is best wel een plechtig moment die wij dan samen delen, een moment van verbondenheid tussen moeder en dochter. En ik koester deze momenten. Dan hoop ik dat we dit altijd blijven doen, ook al weet ik dat kleine meisjes uiteindelijk groot worden… Maar de vlag… die blijft!

Recente berichten

De console war

Gamen is niet meer weg te denken en met toernooien en sponsorships waar miljoenen euro’s mee verdiend kunnen worden...

Hoe krijgt je kind een fijn en gezond slaappatroon?

Slaap. Wij volwassenen vinden het 9 van de 10 keer fantastisch, een moment om écht te ontspannen en lekker bij te komen van alle...

Maak je kid blij met de perfecte kinderfiets!

In de cadeautjesmaand december zijn cadeautips meer dan welkom. Dit keer tip ik de kinderfiets. Dit is een cadeau waar ouder en kind allebei...

Het perfecte Sinterklaas-cadeau: XBOX games

Sinterklaas staat voor de deur! Als er een feestdag is waar mijn neefjes gek op zijn is het wel Sinterklaas. Ze noemen het hun...

Een mobiele telefoon voor je kind: waar let je op?

Ben je op zoek naar een telefoon voor je kind dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Wanneer geef...

More Articles Like This