Kabels en kinderen versus kabels en ouders

0
561
hmdi kabel kopen

Je kind zien opgroeien is het mooiste wat er is. Als ze groot zijn, help je ze met verliefdheden, gebroken harten, huiswerk, verhuizen en…televisies installeren. Dat laatste viel nog niet mee, kan ik je vertellen. Al die snoeren, input’s en outlet’s, was ik het zat. Ik ging voor de simpelste optie: een hdmi kabel kopen. Godallemachtig, wat een gedoe.

Prutsen met kabels

De mediabox moet met die zwarte kabel naar de tv, maar ook met dat zilveren ding met die ronde knop in de muur, maar niet te veel draaien want dan krijg je ruis. Dan steek je de rode draad in de rode buis, hetzelfde met groen, televisie in stopcontact: doet hij het? Iedereen kent deze zin wel: ‘wat zie je nu?’ Als ik ergens een hekel aan heb, is het ingewikkeld, technisch gedoe. Waarom maken ze dingen aansluiten toch zo lastig?

Geweldige kabel!

Technologie ontwikkelt zich zo snel, dat de meeste ouders moeite hebben met het bijhouden ervan.  Ik heb in mijn leven wat afgebeld bij de klantenservice, zeg. Maar nu heb ik geleerd dat er één handig kabeltje is dat je altijd in huis moet hebben: de hdmi kabel. Deze kabel zorgt voor aansluiting tussen de mediabox en tv, of laptop en tv, met één handige kabel, die overal op aansluit door zijn universele opening. Een last van mijn schouders.

Eenvoud van hmdi kabel

Zit ik te Netflixen (ja, dat heb ik inmiddels wél door) dan kan ik nu mijn laptop aansluiten op mijn televisie voor groter beeld. Een kind kan de was doen. Nou ja, niet die van mij. Maar toch. Een hdmi kabel kun je letterlijk overal kopen, en ze zijn niet eens zo duur. Vaak krijg je er al één in je tv pakket of bij je mediabox, omdat men er dus al vanuit gaat dat je ‘m niet alleen nodig hebt, maar ook echt gaat gebruiken. Een hdmi kopen is simpel, en omdat het maar een snoertje is met aan beide kanten een uiteinde dat overal in past (het heeft dezelfde ingang als een USB) is hij super makkelijk te gebruiken.

Onmisbaar op vakantie

Als ik nu op vakantie ga, heb ik een koffertje klaar staan met in de kleding vakken alle kleding, sokken, truien, extra sokken, en ga zo maar door. In het zijvakje zitten mijn verzorgingsmiddelen, en in mijn voorvak zit nu standaard mijn laptop, oplader, telefoon oplader, mijn kindle, en mijn hdmi kabel. Geloof mij, je hebt ‘m vaker nodig dan je denkt en ook in het buitenland hebben de tv’s deze aansluiting. Al gok ik dat ze ‘m zelf ook gewoon hebben. You  can never be too sure.