Het leven als kersverse ouder

0
501
baby

Als nieuwe ouders kun je een hoop dingen nog niet zien aankomen. Het is helaas gewoon niet zo dat iemand je precies vertelt wat je te wachten staat. Je springt als het ware in het diepe en komt zelf achter de belangrijke kneepjes van het vak. Het gaat met vallen en opstaan. Wees er op voorbereid dat niet alles zal gaan zoals je verwacht had. Soms gaat het veel minder moeilijk, maar vaker weet je echt niet wat je moet doen. We weten dat het leven als kersverse ouder lastig kan zijn en daarom helpen we je graag met een paar kleine weetjes.

Neem alles mee

Als je met de baby op stap gaat, is het slim om zoveel mogelijk mee te nemen. Als je bijna moet bevallen, is het dus hoog tijd om schoudertassen te gaan shoppen. Met schoudertassen kun je namelijk meer dragen. Het voelt minder zwaar aan en gaat makkelijk mee. In de schoudertassen is ook voldoende ruimte voor een aantal luiers, billendoekjes, eventuele voeding schone kleren en nog veel meer. Voor elk kindje is het anders. Wellicht zal er ook een speentje mee moeten (als je jouw kind een speen wilt geven). Je kunt beter te veel meenemen naar buiten dan te weinig.

Denk aan de voedingen

Het is soms al lastig om te onthouden dat je zelf moet eten. Als ouder moet je ook denken aan de voedingen van je kindje. In het begin is dat behoorlijk vaak. Het zou dus zomaar kunnen dat je een dutje gaat doen, te lang doorslaapt en een voedingsmoment mist. Het klinkt heel gek, maar hoe moe je ook bent, waarschijnlijk zal je biologische klok je wekken. Online kun je een hoop informatie vinden over het geven van voedingen. Die info hoeven we hier dus niet  ook nog eens te delen.

Behoeftes aanvoelen

Je kunt niet praten met een baby. Als je kindje huilt weet je dus niet wat er aan de hand is. Het zou kunnen zijn dat er krampjes in de buik zijn. Dit gebeurt vaak bij pasgeboren baby’s. Je kunt de baby dan op de buik leggen op jouw benen en zachtjes heen en weer wiegen. Het zou ook zo kunnen zijn dat de baby zich niet lekker voelt, een schone luier aan moet óf dat het tijd is voor een flesje. Elk kind is anders en binnen de kortste keren heb je de jouwe helemaal door.