Handige tips die jouw kind langzaam klaarstomen voor de grote wereld

0
557
whiteboard

Het opvoeden van kinderen is een fulltime job. Kinderen vragen veel aandacht en zorg. Een goede opvoeding is van grote invloed op de ontwikkeling van een kind in de maatschappij. Er is niet een juiste manier om je kind op te voeden. Immers alle kinderen zijn anders en vergen dus een andere opvoeding. Vandaag bespreken we een aantal tips die elk kind vooruit kan helpen in hun ontwikkeling.  

Leerzame apps  

De kinderen van tegenwoordig spenderen steeds meer tijd op een computer, tablet of smartphone. En dat is logisch. Wij volwassenen spenderen ook steeds meer tijd op onze mobiele apparaten. Echter, voor kinderen is het zaak dit niet uit de hand te laten lopen. Je kind mag best even spelen met een computer. Het leren omgaan met deze apparatuur is ook leerzaam voor kinderen. Het mag alleen niet ten koste gaan van zijn sociale leven en ontwikkeling. Veel spellen hebben tegenwoordig dan ook een educatief element. Hierdoor spelen kinderen niet herhaaldelijk een “dom” spel maar worden ze ook daadwerkelijk wijzer van het spelen van spellen op hun computer.

Sport voor de sociale ontwikkeling van je kind

Een manier om de sociale ontwikkeling van je kind te stimuleren is sport. Ga op zoek naar een sport die je kind aanspreekt. Sport brengt samen. Op een sportvereniging leert je kind andere kinderen kennen dan enkel van school. Kinderen van allerlei culturen komen samen op sportverenigingen. Door op een jonge leeftijd met verschillende culturen om te gaan voorkom je dat je kind wereldvreemd wordt. Daarnaast leert je kind plezier te koppelen aan discipline en prestaties. Maar ook samenwerken met anderen leert hij tijdens het sporten. Sport is meer dan alleen gezond voor zijn of haar fysiek. Maar de sociale ontwikkeling van je kind zal sprongen vooruit maken daar de verschillende invloeden die samenkomen bij een sportvereniging. Als hij later in de grote wereld terecht komt zal hij of zij minder moeite hebben zich aan te passen aan zijn omgeving.

Een whiteboard voor een strakke planning

De opvoeding van je kind is veeleisend. Je kind heeft verplichtingen voor school, verplichtingen voor voetbal en dan nog eens je huishoudelijke taken. Hoe ga jij dit allemaal bolwerken? Hoe ga je de orde houden in zo een dynamisch leven. Een absolute aanrader is de whiteboard. Een whiteboard zorgt ervoor dat je het overzicht houd in drukke tijden. Aan de hand van voorgedrukte week- of maandplanningen houd je eenvoudig je taken bij voor die periode. Je taken zijn altijd zichtbaar zodat je niet snel een taak over het hoofd zal zien. Een geheugensteuntje kan iedere ouder wel gebruiken. Wees de chaos de baas en behoud het overzicht. Een goed georganiseerde opvoeding zal bijdragen aan de vorming van je kind.