Je huis kinderveilig maken

0
556

Wanneer je in verwachting bent ga je natuurlijk met heel veel plezier je eerste kindje tegemoet. Maar er is natuurlijk ook hele veel voor te bereiden qua de komst van de kleine. Een van de belangrijkste stappen is het voorbereiden van je huis. Je wilt natuurlijk een fijne kinderkamer verven en leuk inrichten maar je realiseert je ook hoeveel gevaar er wel niet aanwezig is in een huis voor een kleine baby. Je zult wat tijd moeten besteden aan het veilig maken van je huis. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van je huis kinderveilig maken. Daarnaast geven we ook tips om je huis makkelijker schoon te houden aangezien kinderen natuurlijk voor veel extra rotzooi zorgen.

Slot op de badkamer

Zorg ervoor dat je een slot hebt op de badkamer die je altijd dicht kunt maken ook van de buitenkant. De badkamer is een plek die verassend gevaarlijk is voor baby’s. Rondkruipende baby’s kunnen makkelijk verdrinken in kleine hoeveelheden water. Kleine kinderen bouwen heel snel veel nieuwsgierigheid op en zullen dus bijvoorbeeld in het toilet klimmen of kastdeuren in de badkamer opendoen. In de badkamer vind je vaak schoonmaakspullen die gevaarlijk zijn voor kinderen. Zelfs met de badkamerdeur op slot is het verstandig om te zorgen dat deze schoonmaakspullen op hoogte staan zodat kinderen er niet bij kunnen. Doe dit natuurlijk ook op andere plekken in het huis.

Deurstoppers en traphekjes

Een ander groot gevaar voor kleine kinderen zijn dichtslaande deuren. Door toch of door een onoplettende ouder die een deur dichtdoet kunnen de vingers van een baby in gevaar komen. Daarom is het een goed idee om deurstoppers aan te schaffen die ervoor zorgen dat een deur niet volledig dicht kan slaan. Daarnaast wil je ook een traphekje voor logische redenen. Kleine kinderen die nog niet kunnen traplopen kunnen zomaar van de trap afvallen. Dit is iets wat absoluut voorkomen moet worden. Zorg er daarom voor dat je een goed afsluitend traphekje hebt.

Laminaatvloer

De laatste tip die we willen geven heeft meer te maken met schoonmaken dan met veiligheid maar is desondanks wel een zeer goede tip. Kies ervoor om in de kinderkamer en woonkamer, plekken waar de baby veel is, laminaat of een visgraat vloer te nemen. Als kinderen iets omgooien met eten, braken of op een andere manier voor een vieze vloer zorgen, is dit een stuk gemakkelijker schoon te maken. He zal je veel werk en frustraties besparen.