Een nieuwe fiets voor de kinderen? Waarom geen e-bike?

0
771
elektrische fiets kopen

Tweedehands elektrische fiets kopen

Wil je een tweedehands elektrische fiets kopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een gebruikte of tweedehands elektrische fiets kopen kan veel voordelen hebben. Zo hoef je vaak maar een fractie van de nieuwwaarde te betalen terwijl je wel kunt beschikken over een goede gebruikte e-bike of elektrische fiets. Wel is het zaak om goed op te letten waar je een tweedehands elektrische fiets koopt. Hoe verleidelijk een aanbod soms ook klinkt, niet iedereen verkoopt een betrouwbare gebruikte e-bike. En wat is de reden van verkoop? Is dat omdat de fiets te weinig wordt gebruikt, omdat deze plaats moet maken voor een nieuw exemplaar of omdat deze niet meer naar behoren werkt? Voordat je een kat in de zak koopt, is het verstandig om je goed te oriënteren als je van plan bent om een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen. Want, een gebruikte e-bike kopen kan prima, alleen moet je weten waar je op moet letten.

Gebruikte of tweedehands elektrische fiets kopen bij een erkende fietsenwinkel

Een dealer of fietsenwinkel is wellicht de meest betrouwbare plek om een tweedehands elektrische fiets te kopen. Als je dit doet bij een fietsenmaker of erkende rijwielhandelaar weet je immers zeker dat de fiets goed getest is, voordat deze door de oude eigenaar is ingeruild. Een verkoper moet immers achter zijn product kunnen staan en zal jou niet zomaar een ondeugdelijke E-bike verkopen. Een belangrijk detail om rekening mee te houden als je van plan bent op een tweedehands elektrische fiets te kopen is de staat van de accu. Hoeveel uren heeft deze gemaakt? En wat is de actieradius van de accu op dit moment? Des te jonger de tweedehands elektrische fiets, des te beter de actieradius van de accu en de staat van de aandrijfmotor zal zijn.

Proefrit maken met een tweedehands elektrische fiets

Als je van plan bent om een gebruikte E-bike te gaan kopen of een tweedehands elektrische fiets, is het van groot belang dat je een proefrit maakt. Een klein blokje om bied je in dit geval niet veel zekerheden, dus probeer altijd een uitgebreide testrit te maken. Zo weet je zeker dat de actieradius van de accu nog naar behoren werkt, en voorkom je dat je na de aankoop voor verrassingen komt te staan. Ook is het verstandig om op de kilometerstand van een tweedehands elektrische fiets te letten. Bij een hoge stand is de accu als vanzelfsprekend zwaarder belast geweest dan bij een lage kilometerstand. Toch wil dit niet altijd zeggen dat een lage kilometerstand garant staat voor een goed werkende accu. Als de tweedehands elektrische fiets lang niet is gebruikt kan de werking van de accu ook behoorlijk teruggelopen zijn. Een tweedehands elektrische fiets kopen kan je behoorlijk wat kosten besparen mits je een gedegen onderzoek uitvoert of de aankoop doet via een erkende fietsenwinkel.