Je hypotheekrente 30 jaar vast, is dat altijd een goed idee?

0
662

Wanneer je van een eenpersoonshuishouden overgaat naar een tweepersoonshuishouden kun je misschien nog wel even in je huurstudio blijven wonen. Zeker de eerste tijd zal dat weinig problemen opleveren. Maar wat nu als er gezinsuitbreiding komt? Veel (aanstaande) ouders gaan dan toch op zoek naar een groter huis en in veel gevallen zal dat een koophuis zijn. Een huis waarin ieder (toekomstig) kind een eigen kamer krijgt en waar je de ruimte hebt om lang en gelukkig te leven. Je gaat je dan vast eerst oriënteren op de mogelijkheden voor een hypotheek. Het is altijd slim om, via Hypotheekrente.nl, alle opties te overwegen. Want wat als je kiest voor de hypotheekrente 30 jaar vast? En wat als je voor een variabele hypotheekrente gaat? Wat is wijs?

Je hypotheekrente 30 jaar vast of juist variabel?

Je zult op Hypotheekrente.nl zien dat de rente op een hypotheek van soort tot soort zal verschillen. Zo ligt de hypotheekrente 30 jaar vast hoger dan de variabele  hypotheekrente. Maar is het dan niet veel slimmer om voor een variabele hypotheekrente te gaan? Wat een feit is, is dat de hypotheekrente op dit moment historisch laag is. Deze kan alleen nog maar stijgen. En dat merk je, bij een variabele rente, al direct. Zet je nu je hypotheekrente 30 jaar vast, dan betaal je 30 jaar lang het laagste tarief. Gegarandeerd.

Maar is dat altijd een goed idee?

Of je hypotheekrente 30 jaar vast altijd een goed idee kan is kan maar één persoon bepalen en dat ben jij. Je hypotheekadviseur (eerste gesprek gratis) kan je de verschillen en de overeenkomsten uitleggen en aan de hand van jouw leeftijd en inkomsten vertellen wat hem de beste optie lijkt. Maar jij bepaalt altijd nog zelf wat je wilt, al dan niet samen met je partner. Duidelijkheid is fijn, maar teveel betalen om maar duidelijkheid te hebben is dat natuurlijk niet.

Kijk op Hypotheekrente.nl voor antwoorden op je vragen

De meeste vragen over hypotheken, het afsluiten, het oversluiten, het betalen van rente en de hoogte van je lening kun je beantwoord krijgen op Hypotheekrente.nl. Heb je nog aanvullende vragen? Dan maak je gemakkelijk een afspraak met de hypotheekadviseur. Toch kan het ook geen kwaad om om je heen de meningen te peilen. Wie weet zitten daar opties tussen waar jij nog niet aan had gedacht. Ben je er uit en ben je klaar om een hypotheek af te sluiten? Dan kun je dit ook via Hypotheekrente.nl regelen.