Mijn zoon kon maar geen hobby kiezen

0
447
gitaar les

Onze zoon is erg druk opzoek naar een leuke hobby. Mijn zoon vindt alles heel erg leuk om te doen maar verveelt zich na een aantal weken al. Hoe vervelend dat ook is voor ons, meestal sluit je abonnementen van maanden aan of een compleet seizoen. De lidmaatschap kosten liepen echt uit de hand. Vooral omdat hij er gewoon geen gebruik van maakte.

 

 

Hobby’s afvinken

Allerlei sporten heeft hij al geprobeerd, het begon met voetbal en daarna met hockey. Dit was te vermoeiend voor meneer naar eigen zeggen dus dat hield ook snel op. Daarna is hij naar de sportschool gegaan wat hij ook 2 weken heeft volgehouden. Hij is gewoon niet van het sporten. Ik besloot mee te denken aan eventuele vrijetijdsbesteding en maakte duidelijk bij mijn zoon dat als hij de volgende hobby niet meer ging uitvoeren, het klaar was met de financiële ondersteuning. Ik gaf als tip dat hij het misschien in de muziek moest gaan zoeken in plaats van de sport. Ik stelde voor om eens te kijken naar gitaarles, dit is stoer wanneer je het goed kunt en wanneer je er zin in hebt pak je je gitaar erbij en kun je lekker pingelen.

 

 

Eerste paar lessen

Mijn zoon wilde het een kans geven en besloot een gratis proefles te boeken. Hij leende een gitaar van een vriend van hem, want je moest zelf je gitaar meenemen naar de les. Mijn zoon kwam erg enthousiast thuis en vertelde dat hij er nu al goed in was. Ik besloot een week af te wachten, kijken of hij er na een week nog over begint. Iedere dag vroeg hij aan ons of hij op gitaarles mocht. Iedere dag zag ik hem filmpjes op internet opzoeken over gitaarles en was zelfs al aan het kijken voor een gitaar. Gelukkig kwam zijn verjaardag er bijna aan dus was zijn verjaardagscadeau alvast bedacht. Na een week besloot ik contact op te nemen bij het bedrijf van de gitaarles en vroeg of het mogelijk was om de lessen apart te betalen, voor het geval hij er weer snel klaar mee zou zijn. Het was geen probleem en zij snapte mij volledig. Na 10 gitaarlessen was mijn zoon nog steeds enthousiast en besloten we samen als gezin een jaarabonnement af te sluiten voor hem. Onze zoon is goed aan het oefenen en we hebben zelfs tijden af moeten spreken waarop hij thuis kan oefenen, als het aan hem lag zou hij tot s ’nachts door gaan. Eindelijk heeft hij een hobby gevonden, heel erg fijn.