Lekker barbecueën doe je zo!

0
605
ofyr

Het is vandaag de warmste dag van het jaar tot nu toe – een teken van de natuur dat ze zomer écht nabij is. En iedereen weet wat dat betekent – tijd om lekker te barbecueën! Lekker met zijn allen eten en genieten van het zonnetje, de leukste manier om het nieuwe seizoen in te wijden. Het is een stuk gezelliger dan een normaal etentje aan tafel, je kunt genieten van het heerlijke weer en je kunt de kids gewoon lekker laten spelen terwijl jij eens écht van je eten kunt genieten! Lees hier de beste barbecue tips.

Soorten barbecues

Er zijn enorm veel opties als het gaat om barbecues, en iedereen zweer weer ergens anders bij. Elektrisch of juist met échte kolen, een uitgebreide set of juist een simpel wegwerp barbecuetje voor de allerbeste authentieke smaak – de enige manier om erachter te komen wat voor jou werkt is door alles te proberen! Een paar creatieve geesten hebben kortgeleden ook de nieuwe Ofyr barbecues ontwikkeld, bestaande uit een groot vuur in het midden en daaromheen een ringvormige plaat. Zo krijg je de ouderwetse gezelligheid van een wegwerp barbecuetje in het park, maar dan met kwalitatief uitstekend gegrillde stukjes vlees! En nog een voordeel: door de warmte die van het vuur in het midden afkomt, kun je de Ofyr barbecue ook in de koudere seizoenen gebruiken. Dus kun je er na deze zomer niet genoeg van krijgen? Dan is een Ofyr barbecue misschien wel ideaal voor jou!

Vegetarisch barbecueën

Tegenwoordig beginnen steeds meer mensen steeds minder vlees te eten: tegen dierenmishandeling, vanwege het milieu, om welke reden ook – het doet de wereld om je heen goed! En je wordt er lekker creatief van. Maar hoe los je dat op als je gaat barbecueën? Behalve salades en andere side dishes bij het barbecueën kun je op de plaat of op de grill bijvoorbeeld aardappels en maiskolven poffen, of zelf een mooie bonenburger proberen te maken.  Zo wordt barbecueën steeds veelzijdiger! En dat hebben we eigenlijk wel nodig als het weer zo prachtig blijft, want als je eenmaal de smaak te pakken hebt doe je het het liefst elke dag – maar toch nooit hetzelfde. Daag jezelf eens uit met wat vegetarische gerechten of nodig een vegetarische vriend, vriendin of familielid uit om samen leuke recepten te verzinnen en klaar te maken. Zo geef je er een nieuwe twist aan, houd je jezelf creatief en help je ondertussen zowel de dieren als het milieu!