5 toffe sporten die beter en leuker zijn dan hardlopen

0
511
tai-chi-schoenen

De fitness-hype blijft ook in 2019 nog steeds stug doorzetten en ook de fitgirls en –boys op instagram blijven maar toenemen. Maar wat nou als je helemaal niet van sporten houdt? Hoe zorg je er dan wel voor dat je aankomende zomer een summerbody hebt? In dit blog 5 sporten die ook jij super leuk zal vinden en ze zijn nog beter voor je dan hardlopen

Zwemmen

Bijna iedereen vinden zwemmen niet verkeerd en dat is het ook zeker niet. Zwemmen is een van de weinige sporten waarbij je binnen een uurtje behoorlijk wat calorieën verbrand. We hebben het helaas niet over pootje baden maar wel over baantjes trekken. Toch hoeft baantjes trekken echt niet stom te zijn. Gezellig samen met vrienden of vriendinnen een uurtje wat baantjes trekken is toch prima te doen. Daarnaast is het ook minder zwaar omdat je in het water gewichtloos bent. Tip! Op vakantie een rondje in de zee zwemmen volstaat ook al.

(Kick)boxen

Ook zo’n sport waar je ontzettend veel calorieën bij verbrand en waarbij je ook nog eens leert om jezelf te verdedigen. Het geheim van (kick)boxen en vet branden zit hem in het feit dat je al je spieren gebruikt bij de trap of stoot. Door die algehele aanspanning is jouw lichaam een uurtje flink zoet. Daarnaast is het ook ontzettend fijn als je een slechte dag hebt gehad op het werk.

KungFu

Een sport dat op boxen lijkt maar zeker niet met elkaar vergeleken mag worden is Kungfu. Kungfu is een Chinese krijgskunst waar vooral zelfverdediging wordt aangeleerd. Bij boxen leer je aanvallen maar bij Kungfu leer je juist jezelf te verdedigen en zelfbeheersing te houden. Een ideale sport voor mensen met een kort lontje. Wel raden we je aan om tai chi schoenen aan te schaffen als je deze sport wilt beoefenen. Dit zijn speciale schoenen ontwikkeld voor deze sport. Je zal ze nodig hebben. Bestfightshop.nl heeft een groot en uitgebreid assortiment.

Skiën

Nog zo’n sport wat eigenlijk vooral voor de fun wordt gedaan is skiën. Wist je dat skiën de beste oefening is om strakke en ronde billen te krijgen? Dus ben een ski liefhebber? Dan kan een extra weekje op de latten zeker geen kwaad.

Touwtje springen

Misschien denk je bij touwtje springen vooral aan de lagere school en aan het speelplein maar touwtje springen is ontzettend goed voor je. Ook hier gebruikt je al je spieren bij de sprong over het touw en krijg je een conditie waar je u tegen zegt.

Weet jij nog een sport die leuker en beter voor je is dan hardlopen? Laat het ons weten in een commentje.