Dit is zeker het ideale speelgoed. Het is bijzonder geschikt vanaf de leeftijd van een jaar tot ongeveer zeven jaar.

Waarom is een speelkeuken zo leuk?

De creativiteit wordt geprikkeld. De kinderen kunnen net zo’n maaltijd maken als mama of papa dat doet. Of juist een eigen creatie maken. Er zitten meestal veel accessoires bij zoals allerlei bestek, een deegroller, pakjes, bakjes, potten en pannen. Ook kun je accessoires er los bij kopen. Er is allerlei kunststof voeding te koop. Het is natuurlijk nog leuker om de kinderen met echt eten te laten oefenen. Heb je restjes eten over zoals groenten of wat rijst? Laat je kind er naar hartenlust mee experimenteren. Je kunt dan afspreken dat het afgebakken wordt in een echte oven. Je zult verbaasd staan over de resultaten.

Wat voor soorten keukens zijn er?

Je kunt kinderkeukens krijgen in allerlei kleuren van wit tot roze en van rood tot paars. Voor baby’s zijn er kleurige sprekende keukentjes. De vormpjes die erbij zitten leren ze in de juiste uitsparing te zetten. Een echte ‘leer’ keuken dus. Je hebt mini keukentjes. Deze zijn bijvoorbeeld leuk als de poppen kookles krijgen. Je hebt de standaardmaat keukentjes en de veel grotere, waar je echt voor kunt staan. Dan heb je ook nog een inloopkeuken die levensgroot is en die van alle gemakken voorzien is. Er zit dan ook apparatuur in die op batterijen werkt. Je hebt ook echte chefkok keukens, deze zijn zeer uitgebreid. Ze bestaan soms uit meerdere delen. Wil je liever dat je kinderen ‘s zomers zoveel mogelijk buiten spelen? Dan is een buitenkeuken zeer geschikt. Deze heeft deksels zodat je het geheel kunt afsluiten. Het hout is voorzien van een laklaag zodat de keuken weerbestendig is. De kinderen kunnen dan lekker rommelen met water en zand. Een heerlijke moddertaart is nooit weg!

Alle keukens hebben kranen, een gootsteen, een fornuis, vaak een oven, keukenkastjes en soms zelfs een magnetron en koelkast.

Meestal zitten er standaard wat leuke accessoires bij. Het materiaal is verschillend, soms een combinatie van berken, MDF en multiplex. Voor de handgrepen wordt soms leer gebruikt. Dit is wat zachter voor de handen. Er zijn onnoemelijk veel keukens verkrijgbaar. Zo te gebruiken of zelf in elkaar te zetten. Keukentjes voor weinig geld of super de luxe keukens voor de professionele junior kok of kokkin. Je kinderen zullen er blij mee zijn en je verrassen met de leukste en misschien wel de lekkerste resultaten.

Een speelkeuken is misschien wel het meest ideale cadeau voor je kind of kleinkind te noemen. Je kunt er alle kanten mee op en ze kunnen er uren zoet mee zijn.

Categorieën: Blog

Geef een reactie