Ben je op zoek naar een telefoon voor je kind dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Wanneer geef je bijvoorbeeld een telefoon aan je kind en wat voor telefoon zou dit dan het beste kunnen zijn? Natuurlijk zijn hier geen vaste antwoorden op en zul je als ouder altijd een afweging maken wat het beste is voor jouw eigen kind. Maar er zijn wel wat tips die je kunnen helpen bij die afweging.

Wat moet de telefoon kunnen?

Allereerst ligt er de vraag wat er precies met de telefoon moet kunnen. Bellen, WhatsAppen en internetten kan tegenwoordig op elke telefoon. De meeste telefoons werken met dezelfde soort besturingssystemen en standaard apps. Tenzij je kind video’s wilt bewerken in HD op de telefoon, dan heb je aan vrijwel alle telefoons van dit moment genoeg. Wat er met de telefoon kan en mag bepaald uiteindelijk de prijsklasse waarin je kunt kijken. Maar net zo belangrijk is het om te denken aan de grote van de telefoon en de veiligheid.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

En vooral bij kinderen. Buiten dat je een afwezig zult moeten maken in wat de telefoon allemaal kan. De prijs is uiteindelijk wel heel belangrijk bij het uitzoeken van een telefoon voor je kind. Zeker de stijlvolle telefoons met glazen behuizing, zijn voor kinderen minder geschikt. Eén keer laten vallen en de telefoon is vaak al kapot. Ook kan dit gevaarlijk zijn wanneer het scherm bijvoorbeeld los komt. Een aluminium of plastic behuizing is daarom vaak een betere optie. Een telefoon die bijvoorbeeld waterdicht is en extra krasbestendig zal ook langer meegaan. Verder raden we aan om een plastic bescherming aan te brengen op het scherm. Deze zijn gemakkelijk los te koop en houden het scherm netjes.

Kies voor een bekend merk

Tenslotte kun je soms het beste een telefoon uitkiezen met bekendheid zodat je snel terecht kunt voor eventuele restauratie of andere hulp wanneer er iets mis gaat met de telefoon. Zo is Samsung een degelijk en bekend merk voor telefoons. Het zou heel goed kunnen dat je al veel van Samsung in huis hebt. Samsung is de grootste fabrikant voor elektronische apparaten en de nummer één smartphone aanbieder in Nederland. Het aanbod van de telefoons van Samsung is enorm uitgebreid. Daarbij is een nieuwe telefoon vaak veiliger door recente updates van het besturingssysteem. De nieuwste Samsung telefoon is bijvoorbeeld de high-end Galaxy S10. Maar Samsung biedt ook tal van opties in een meer budgetvriendelijke klasse zoals de Galaxy A of de Galaxy J-serie. Genoeg keus!

Categorieën: Blog

Geef een reactie