In de cadeautjesmaand december zijn cadeautips meer dan welkom. Dit keer tip ik de kinderfiets. Dit is een cadeau waar ouder en kind allebei blij van worden! Lees in deze blog hoe je de perfecte kinderfiets uitkiest, welke soorten er zijn en hoe de veiligheid van een goede fiets werkt. Veel leesplezier!

Hoe kies je de perfecte kinderfiets uit?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een kinderfiets. Wat voor volwassenen onbelangrijk lijkt, kan voor kinderen heel belangrijk zijn! Dingen zoals het model van de fiets en de kleur van de fiets maken voor jonge kinderen heel veel uit. Aspecten waar de volwassene ook baat bij heeft zijn de framemaat en de prijs van de fiets. Kinderen groeien snel en veel, dus een fiets die een paar jaar meekan is al heel wat! Een framemaat voor de juiste hoogte van het kind is erg belangrijk voor de veiligheid, maar dit frame moet wel kunnen meegroeien. Let dus op dat het stuur en het zadel versteld kunnen worden!

De verschillende soorten jongensfietsen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende jongensfietsen te koop. Wel kun je een paar soorten onderscheiden! Zo heb je een gewone stadsfiets. Dit is een fiets met een sterk frame die lang mee gaat! Dit is natuurlijk ideaal voor een kinderfiets waar veel gebruik van gemaakt wordt. Ook zijn er transportfietsen. Dit zijn fietsen die ook degelijk zijn, maar ze hebben ook een rekje voorop. Hierdoor kan er makkelijk een school- of sporttas voorop worden gezet. Dan heb je nog de stoerdere fietsen voor de echte avonturiers. Een mountainbike of een BMX kunnen ruige omstandigheden aan, en zijn dan ook ideaal voor kwajongens. Echter, deze fietsen zijn wel duurder en daarom in grote steden vaak ook interessant voor dieven! Zorg dus dat je de fiets altijd goed achter slot en grendel kan zetten.

De verschillende soorten meisjesfietsen

Ook zijn er veel soorten meisjesfietsen. Zo is er een gewone stadsfiets, een transportfiets met rekje voorop en een stoere city cruiser (optioneel met rekje). Veel meiden houden van roze en glitters. Dit natuurlijk ook prachtig, maar er zijn ook meiden die gaan voor een wat stoerder type. Gelukkig kun je ook voor een city cruiser gaan. Dit is een type fiets met bredere banden en een dik frame. Het lijkt op een beach cruiser, die typerend zijn voor het strand van Los Angeles. Je hebt ook een versie met een rekje voorop. Dat is, net als de transportfiets, handig voor extra tassen!

Gegarandeerd een veilige kinderfiets

Als ouder is het belangrijkste eigenschap van elk product voor een kind de veiligheid. Je wilt natuurlijk wel dat je kind op een veilig product rijdt. De fietsen van Adobike zijn allemaal erg stevig. Als ouder zelf moet je opletten dat het model laag genoeg is om makkelijk van af te stappen of op te stappen. Daarnaast moet een fiets een paar jaar mee kunnen groeien om het fietsen veilig te houden. Let op deze dingen en uw kid kan veilig door het verkeer!

Categorieën: Blog

Geef een reactie