Op vakantie gaan is heerlijk. Of je nu wegdroomt van een strandvakantie, lekker wilt gaan kamperen op een familie camping, of gaat voor een echte actieve outdoor-vakantie.

Even weg uit de hectiek van alle dag en genieten van nieuwe ervaringen en meestal heerlijk weer met lekker lange, warme avonden. Lekker ontspannen met een goed boek, cultuur opsnuiven, actief bezig zijn en genieten van je spelende kinderen.

Vakantie spelbrekers

Het warme weer en de lange zwoele avonden hebben alleen een vervelend bijverschijnsel, muggen!

Deze kleine insecten kunnen je vakantiepret danig bederven. Een kind dat middenin de nacht hartverscheurend huilt om de zoveelste jeukende muggenbult, of misschien sta je zelf steevast op het menu van deze insecten. De vrouwelijke muggen zijn altijd op zoek naar nieuw bloed om eitjes te kunnen produceren en het stofje dat ze inspuiten om te zorgen dat je bloed niet direct stolt, zorgt voor een jeukende bult.

Ga je naar een tropische bestemming, dan kunnen de muggen naast de vervelende jeukende bult, ook nog ergere dingen met zich meedragen. Muggen zijn de dragers van verschillende ziekten, zoals bijvoorbeeld malaria, het zika virus en dengue.

Bescherm je gezin

Check voor je op vakantie gaat, of voor jouw vakantieland inentingen nodig zijn. Een souvenir mee terug naar huis nemen is leuk, maar zorg ervoor dat je souvenir geen ziekte is.

Ga je ’s middags en ’s avonds naar buiten, dan zorg je natuurlijk dat jij en je medereizigers ingesmeerd zijn met een insectwerend middel. Ga je naar een echt tropische bestemming, draag dan ook insectwerende kleding. Zo voorkom je al een hoop leed. Neem bovendien wat citronella kaarsen mee om ‘s avonds op je terras, of campingtafeltje te zetten. De geur zorgt ervoor dat de meeste muggen uit de buurt blijven.

Maar juist als jij lekker ligt te slapen zijn de meeste muggen actief en is de bescherming al een eind weg. Bovendien heb je ’s nachts veel meer blote huid waar de muggen op kunnen landen en zich tegoed kunnen doen aan jouw bloed. Met een klamboe rond je bed zorg je dat de muggen je nachtrust niet meer verstoren.

Het geeft tijdens de zwoele zomeravonden ook een erg romantisch sfeertje. Knus samen onder de klamboe. Een klamboe past makkelijk in je vakantiekoffer en scheelt je een hoop extra anti muggen en verkoelende smeerseltjes voor als je weer gestoken bent.

Neem ook zeker een klamboe mee voor je kinderen. Het geeft de vakantie een extra avontuurlijk tintje voor kinderen, zo een doorzichtig tentje om je bed heen. Maar een goede nachtrust, zonder vervelende muggenbulten en alle ellende die daarbij hoort, zorgt dat jullie echt van de vakantie kunnen genieten.

Categorieën: Blog

Geef een reactie